Prešovčania v odvete zdolali Melsungen, v Pohári EHF končia

30.11.2014 Celý región

Prešov 29. novembra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov vyhrali v odvete 3. kvalifikačného kola Pohára EHF doma nad nemeckým tímom MT Melsungen 26:25. Cenný triumf nad bundesligistom ale zverencom Petra Dávida na postup nestačil, keďže pred týždňom prehrali na palubovke súpera rozdielom siedmich gólov 24:31. Prešov tak nezopakuje účasť v skupinovej fáze súťaže z uplynulej sezóny.

I. polčas

Domáci začali nervózne a lepší vstup do zápasu mali hráči Melsungenu. Tí sa ujali vedenia už v prvej minúte a svoj náskok efektívnou hrou zvyšovali až na 7:0. Domáci sa za hrozivého stavu prvýkrát presadili až v 13. minúte, keď Krištopans znížil na 1:7. To však hostí z tempa nevyviedlo a v ďalšom priebehu prvého dejstva kontrolovali priebeh. Tatran za potlesku výborného publika len znižoval skóre. Na rozdiel štyroch gólov korigoval v 26. minúte Krok - 8:12 a prvý polčas prehrali domáci rozdielom piatich 11:16.

II. polčas

Päťgólovú stratu sa zverencom Petra Dávida podarilo dohnať už v prvých desiatich minútach druhej časti. V 38. minúte domáci viedli 18:17 a vzápätí aj 19:18, Tatranu sa ale nedarilo odskočiť súperovi na vyšší gólový rozdiel. V 25. minúte to bolo 24:22 pre slovenského majstra, o tri minúty neskôr 26:24. Prešov napokon získal skalp bundesligového tímu, ktorý sa v závere zameral najmä na udržanie postupového skóre.

Pohár EHF - odveta 3. kvalifikačného kola:
Tatran Prešov - MT Melsungen 26:25 (11:16)
Rozhodovali: Pavičevič a Raznatovič (obaja Č. Hora)
zostava a góly Tatrana: Krupa, Verkič - Rábek, Kopčo, Krok 5, Krištopans 3, Sadovij, Radčenko 2, Furlan 1, Pekár, T. Urban 5, Číp, Antl 10, J. Urban, Petro, najviac gólov Melsungenu: Fahlgren a Rnič po 5, Müller, Boomhouwer a Sellin po 4. Rozhodovali: Pavičevič a Raznatovič (obaja Č. Hora), vylúčení: 4:9, 7 m hody: 4/3 - 2/1, 3125 divákov.

/prvý zápas: 24:31, postúpil Melsungen/

Hlasy po zápase:

Peter Dávid, tréner Tatrana Prešov: "Som rozčarovaný. Na začiatku sme dostávali veľmi ľahké góly a zakončovali sme ako školáci. Som z toho sklamaný. V druhom polčase sme ukázali našu pravú tvár. Hrali sme veľmi dobre ofenzívne a rýchlo sme sa vrátili do zápasu. Bolo jasné, že skúsené mužstvo ako Melsungen si ten postupový náskok postráži. Som rád, že sme aspoň vyhrali, pretože ten zápas bol z našej strany dobrý iba čiastočne."

Radoslav Antl, krídelník Tatrana Prešov: "Mali sme veľkú chuť po víťazstve, no prvý gól sme dali až v 13. minúte. To sa nám vôbec nestáva. Nenachádzam pre to slov. Verili sme si, že náskok Melsungenu z prvého zápasu môžeme doma stiahnuť. Uvedomovali sme si však silu súpera. Žiaľ, to, čo sme si povedali, sme nedodržiavali."

Michal Kopčo, pivot Tatrana Prešov: "Išli sme do zápasu s cieľom vyhrať, no v 15. minúte sme prehrávali 1:7. Je to veľká škoda, no tešiť nás môže aspoň to, že sme, snáď, víťazstvom potešili divákov."
 

Vyberte región